По време на търговията в четвъртък петролните фючърси се намират под нов

...
По време на търговията в четвъртък петролните фючърси се намират под нов
Коментари Харесай

Петролът отново поевтиня

По време на търговията в четвъртък петролните фючърси се намират под нов напън от продажби, защото вложителите не престават да се тормозят по отношение на опцията за възобновяване на казуса с дисбаланас сред предложение и търсене.

Допълнителен мотив за тези опасения дадоха данни на Енергийната осведомителна администрация (EIA), съгласно които складовите ресурси на недопечен нефт в Съединени американски щати набъбнаха през седмицата до 16-и ноември с цели 4,9 мн. барела до 446,91 млн. барела. Това съставлява покачване на запасите за девета поредна седмица и тяхно най-високо равнище от декември 2017 година насам, написа novini.bg.

Поредното увеличение на складовите наличия на недопечен нефт идва на фона и на опазване на рекордните равнища на рандеман в Съединени американски щати от 11,7 млн. барела дневно, означи EIA, представена от БНР.

Това докара до париране на огромна част от вчерашния ценови отскок, като по време на търговията в четвъртък фючърсите на американския лек недопечен нефт с доставка през януари се намаляват с 1,4% назад под равнището от 54 $ за барел, а на петрола вид " Брент " - с 1% под равнището от 63 $. В сряда главните петролни фючърси нарастнаха надлежно с 2,2% и с 1,5% посредством най-много на краткотрайно възобновяване на инвеститорския риск-апетит на международните финансови пазари след бруталните разпродажби ден по-рано, когато петролните фючърси се обезцениха с над 6 на 100.

Изявлението в Тиутър на Доналд Тръмп, в което той благодари на Саудитска Арабия за приноса ѝ за внезапното намаляване на петролни цени и даже прикани за още по-ниски цени, също способства за възобновеното поевтиняване на черното злато. Трябва да се има поради, че в границите на няколко седмици петролът поевтиня фрапантно с към 25% предвид на рекордните добиви през последните месеци от страна на Съединени американски щати, Саудитска Арабия и Русия и на фона на растящите опасения за по-слабо от предстоящото ползване на недопечен нефт следващата година заради предстоящото утежняване на световния стопански напредък. 

По-рано тази седмица (на 20 ноември) фючърсите на американския лек недопечен нефт се сринаха до 13-месечно дъно от 52,77 $ за барел, а на петрола вид " Брент " - до 61,71 $ (най-ниско равнище от декември 2017-а), откакто при започване на октомври те нарастнаха до 4-годишни върхове на равнища надлежно от 76,90 и от 86,74 $ за барел.

На този стадий обаче едно по-нататъшно внезапно поевтиняване на черното злато е малко евентуално предвид на идната на 6-и декември среща на групата, известна като " ОПЕК + " (страните от картела и техни значими съдружници, в това число Русия). 

Очакванията са, че на тази среща евентуално ще бъде контрактувано редуциране на петролните добиви с сред 1 млн. до 1,4 млн. барела дневно, защото водещите производители също се притесняват от завръщане на казуса със сръхпредлагането, който беше в главната на трагичната амортизация на петрола преди няколко години от равнища към и над 100 $ към равнища под 30 $ за барел.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР